30%

Dynamic Tape "Биомеханична лента" 7.5см х 5м черно тату

41,99 лв. 59,99 лв.
цената за доставка не е включена

Описание

Dynamic Tape е революция в тейпирането. Как така? Нека започнем с малко за самата лента

Dynamic Tape е съставен от синтетичен материал и ликра плат в сравнение с този на кинезиологичните ленти, които са предимно памучни.

Dynamic Tape е проектиран да се разтяга във всички посоки (4-посочно разтягане), докато кинезиологичните ленти са проектирани да се разтягат надлъжно (2-посочно разтягане)

Dynamic Tape има многократно по-голямо съпротивление и откат, оприличено на бънджи въже. Кинезиологичните ленти имат много нежно отдръпване, предназначени да повдигнат кожата.

Динамичната лента може да се разтегне до над 200% от дължината си в покой без ограничителна крайна точка. Кинезиологичните ленти обикновено се разтягат 140% – 180% с определена твърда крайна точка, където лентата няма да се разтяга повече. Това предотвратява поставянето на лентата със скъсена част на тялото, като същевременно поддържа пълен обхват.

Dynamic Tape е проектиран да работи механично, проектиран да променя моделите на движение, като същевременно абсорбира натоварването и повторно инжектира тази енергия обратно в движението, без да ограничава обхвата на движение. Кинезиологичните ленти са проектирани да работят неврофизиологично, което означава, че взаимодействат с кожата, за да променят усещането за болка, да се справят с лимфния дренаж и да насърчат промените в невромускулната функция. Защо се нарича "Биомеханична лента"

Динамичното тейпиране е свързано с управление на натоварването, управление на моделите на движение и управление на функцията чрез въвеждане на сила в системата и въз основа на солидни клинични разсъждения. Биомеханиката се определя като „изучаване на механичните закони, свързани с движението или структурата на живите организми“. Dynamic Tape е продукт за външно приложение, поглъщащ натоварването, който влияе върху работата на мускулите и движението на ставите. Както споменахме, кинезиологичните ленти са предназначени да повдигат кожата, за да създадат пространство, за да облекчат натиска върху чувствителните към болка структури, да увеличат кръвообращението или да повлияят на мускулната активност чрез въвеждане в нервната система през кожата. Dynamic Tape не се вписва в тази категория, но се вписва в концепциите на биомеханиката. Всъщност Dynamic Taping има повече общо с традиционните, твърди атлетични ленти, Mulligan и McConnell тейпинг, отколкото с кинезиологичния тейпинг.

Как работи Dynamic Taping? Фокусът върху движението, функцията и натоварването ни позволява да постигнем ефективни резултати. Dynamic Tape е специално разработена, за да осигури силна механична помощ отвън.

Намалете работата върху увредените тъкани

Подпомага слабите мускули

Подобрете моделите на движение

Увеличете стабилността чрез механизъм за принудително затваряне

Променете позицията, за да подобрите способността на мускула да генерира сила (съотношение дължина-напрежение или модифициране на рамената) всичко това, като същевременно позволява пълен обхват на движение дори при извършване на сложни, многопланарни движения като тези, необходими в спорта или работата.

Разбира се, ще видите много приложения за тейпинг върху спортисти, които нямат възможност за механичен ефект. Трябва да бъдат изпълнени определени критерии и получаването на механичен ефект върху някои части на тялото е много по-трудно от други. Правилното приложение е от съществено значение.

Размер: 7.5см х 5м

Подробности

Бранд
Ключови думи

Какво казват клиентите

Притежавате ли или ползвали ли сте продукта?
Публикувай мнение